Bloggstafetten blomstrer

Når godt samarbeid skaper engasjement og deltagelse er det gøy å jobbe med nett på museum. En bloggstafett pågår på tvers av museumsinstitusjonene frem til 16. november.

Tekst: Oskar Seljeskog, nettredaktør Oslo Museum

Hvorfor bloggstafett?

I anledning Norsk Kulturråds årskonferanse pågår det en bloggstafett med 17 deltagere. Målet er en rekke av blogginnlegg, publisert på forskjellige blogger, som tar utgangspunkt i temaet “Møter mellom museer, arkiv og kunst”.

Hege B. Huseby, som er nyutdannet kulturformidler fra Københavns universitet, startet prosjektet i oktober og fikk raskt med seg Norsk Kulturråd. Da tok det ikke lang tid før museene reagerte og lagoppsettet var fulltegnet!

Norsk Kulturråd startet selv stafetten den 26. oktober, og utover i november vil det komme henvisninger til nye innlegg hver eneste dag på bloggen http://museumsandmedia.blogspot.com/, frem til 16.-17. november.

Hvordan inspirere til å skrive bloggtekster?

Det artigste og mest motiverende med akkurat denne bloggstafetten er at alle innleggene har store sjanser for å bli lest – av deltagerne, andre interesserte og ikke minst kollegaer. Kanskje kommer det noen kommentarer også?

Museene er fulle av skriveglade mennesker og det skrives store mengder på museer i dag, men ofte i akademisk stil. Bloggtekster er enklere, noe som kan oppleves som både befriende og vanskelig for mange.

Har alle museene egen blogg?

Noen av museene driver egne blogger mens andre har skrevet innlegg på bloggen til Hege B. Huseby. La oss håpe at dette prosjektet kan skape skrivekløe! Kanskje noen har lyst til å skrive gjesteinnlegg på Oslo Museums blogg?

Det er spennende å se at ved riktig fremgangsmåte så dukker det opp gode netthoder fra museene – de finnes, de er over alt! Andre fagområder har drevet både med formelle og uformelle samarbeid gjennom en årrekke så hvorfor skal ikke nettarbeiderne klare å dele kunnskap, erfaringer og fag?

Hva med Oslo Museum?

Vi skal i ilden 9. november med en tekst om Bymuseets nyeste utstilling – portrettutstillingen “Fjes før Facebook”. Her diskuterer vi blant annet tittelen som har fått mer oppmerksomhet enn forventet.

Følg med!

Debatten kan også følges på Twitter med hashtag #bloggstafett og det finnes nå 35 innlegg om temaet, samt at noen få også har kommentert på blogginnleggene. Se ellers bloggstafetten her: http://museumsandmedia.blogspot.com/

Oskar Seljeskog
Nettredaktør

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s