Oslo museum – et møtested for ulike religioner

Høyrepolitikerne Aamir Sheikh, Eirik Lae Solberg, Annelise Høegh ønsker en utstilling som bidrar til mer kunnskap om ulike kulturer og religioner. Utstillingen “Våre hellige rom” på Interkulturelt museum har levert denne kunnskapen siden 2007!

I Aften 14. september hevder de tre Høyre-politikerne at Oslo trenger en utstilling om religiøst mangfold. Libe Rieber-Mohn (Ap) og Knut Even Lindsjørn (SV), istemmer forslaget, og mener at det er viktig å skape møteplasser på tvers av religioner og kulturer.

Våre hellige rom siden 2007

Oslo museum arbeider for minoriteter og mangfold og har hatt nøyaktig dette utstillingstilbudet siden 2007. I utstillingen “Våre hellige rom” på avdeling Interkulturelt museum kan publikum oppleve 6 religioner: Kristendom, Islam, Hinduisme, Buddhisme, Sikhisme og Jødedom. Utstillingen har blitt laget i nært samarbeid med de forskjellige menighetene og skal synliggjøre det religiøse mangfoldet i dagens Oslo.

Spesialtipasset undervisning for 14 000  elever

14000 skoleelever har deltatt på museets tilbud. Utstillingen er rettet mot RLE-faget i skolen og skal gi kunnskap om hvordan religion, kultur og samfunnsutvikling henger sammen og påvirkes av hverandre.

Høyaktuell etter 22. juli

Utstillingen er igjen høyaktuell i anledning terrorhandlingene i Oslo og på Utøya 22. juli i år, og museet ønsker å være en støttespiller for skolen i håndteringen av elevenes reaksjoner og spørsmål i etterkant av hendelsen.

Oslo Museum arbeider for det flerkulturelle samfunn

Oslo Museum arbeider for å vekke interesse for og formidle kunnskap om Oslo bys historie og utvikling, innbyggernes liv og livsvilkår gjennom tidene, det flerkulturelle samfunn og innvandring til Norge.

Politikere er hjertelig velkommen

Kjære Aamir Sheikh, Eirik Lae Solberg, Torger Ødegaard, Annelise Høegh, Libe Rieber-Mohn og Knut Even Lindsjørn. Dere har herved en stående invitasjon til å komme og se utstillingen Våre hellige rom!

Daniella van Dijk Wennberg, leder minoriteter og mangfold Oslo Museum

Dette innlegget er et svar på artikkelen «Vil ha et møtested for religioner»  14. september 2011 i Atenposten Aften. Innlegget ble trykket i samme avis 22. september.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s