Barnesatsing på Bymuseet

HermanNeupertCa1910Bymuseet fikk denne uka en flott beskjed: Vi får 305.000 kroner i støtte fra Sparebankstiftelsen DNB! Nå blir det ekstra morsomt for barna på museet i Frognerparken.

– Vi gleder oss til å starte prosjektet med å lage rarietetsskuffer i utstillingen «OsLove». Vi vil at barna skal få ta, føle og lukte på oslohistorien. I skuffene vil det blant annet være ulike stoffer, klær og parykker, som barna kan kjenne på eller prøve. Luktbokser med krydder og andre av tidens dufter, blant annet kaffe, hestemøkk og parfyme, vil også være et viktig innslag i skuffene. I tillegg kommer små oppgaver, gjettekonkurranser og mye annen moro, sier direktør Lars Emil Hansen. Det blir også historiske smaksprøver i form av snop fra «gamle dager», som tørkede frukter, drops og kandissukker.

I tillegg blir det en utvidelse av barnekroken på museet der barna kan bygge byen med lekeklosser og legge puslespill av bybilder. Og det skal utvikles en egen barneapp.

– Den store satsingen i år blir en barneapp som vi i tillegg til støtten fra Sparebankstiftelsen har fått midler av Oslo kommune til å realisere. Vi ønsker å lage en skattejakt i utstillingen som levendegjør historien på nye måter. Gjennom appen vil malerier og gjenstander få sitt eget liv, nesten som i Harry Potter-filmene, sier Lars Emil Hansen.

En stor takk rettes til Sparebankstiftelsen som nå gjør barnesatsingen på Bymuseet mulig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s